Gençlik ve Sosyal Medya Söyleşisi Düzenlendi

Bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında 17 Mayıs 2022 Salı günü Samsun Üniversitesi ile  Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği “Gençlik ve Sosyal Medya” konulu söyleşi Canik Kampüsü’nde öğretim üyelerinin ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Söyleşi öncesinde Samsun İl Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz tarafından bağımlılıkla mücadele çalışmalarına ilişkin bilgi verildi. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Özgür Kıran’ın üstlendiği söyleşide öncelikle Samsun Ruh sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Demet Ünsal Çelebi, bireylerin sosyal medyada çok uzun zaman geçirdiklerini ve bu durumun sosyal medya bağımlılığına neden olduğunu ifade ederek sosyal medya bağımlılık kriterleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ardından Türk Psikologlar Derneği Samsun Şubesi üyesi Psikolog Ömer Kınalı tarafından çevre etkisinin sosyal medya kullanımında ne kadar etkili olduğu, kendilik değerimizi belirlemede sosyal medyanın neden bu kadar önemli görüldüğü ve bir araya gelerek etkileşim kurmanın önemi üzerine bilgiler verildi. Son olarak Samsun Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Merve Ergüney sosyal medyanın olumsuz yönlerinin neler olduğu, siber zorbalığın tanımı ve türleri ile cinsel içerikli mesaj ve görüntülerle şantaj konularında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından soru cevap kısmına geçilerek dinleyicilerin sorularının konuşmacılar tarafından cevaplanmasıyla söyleşi tamamlandı.

18 Mayıs 2022
913 kez görüntülendi
Öğrenci Destek Hattı