Fakültemiz Akademik Kurulu

Samsun Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde 2022-2023 Eğitim-öğretim yılı Akademik Kurulu gerçekleştirildi. Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Dekan Prof. Dr. Kenan Çağan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz ve Doç. Dr. Mustafa Uğur Karadeniz’in yanı sıra bölüm başkanlarıyla birlikte akademisyenler de katıldı.

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak fakülte hakkında istatiksel bilgiler verdikten sonra yeni oluşturulan ve teorik bilginin yanı sıra pratiği de önemseyen İşyeri Eğitim Modeli ile ilgili konuştu. Ardından ise, “Yeni kurulan bir üniversite olmamıza rağmen çok yol kat ettik. İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde öğrencilerimizi teorik bilginin yanı sıra onları pratik elde etmeleri için firmalarla buluşturmaya başladık. Nitelikli toplum için nitelikli üniversite sloganımıza uygun şekilde eğitim öğretim sistemimizi geliştirmeye devam ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Kürsüde konuşan İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Çağan, bölümler hakkında bilgi verirken, “Yeni bir üniversiteyiz. Dört yılda fazlasıyla yol aldık. Fakültemizde 13 bölümümüz var. Bazı bölümlerimizden bu yıl ilk mezunlarımızı vereceğiz. 2492 lisans öğrencimiz, 366 lisansüstü öğrencimiz, 90 yabancı uyruklu öğrencimiz mevcut. İşletmede mesleki eğitim dersimizde ise toplam 61 öğrencimiz eğitimlerine devam ediyor. Öğrencilerin sadece teorik bilgi ile değil mesleki deneyim kazanarak mezun olmaları da önemli. Biz fakülte ve üniversite olarak bunu önemsiyoruz.” dedi. Bu doğrultuda İşletmede Mesleki Eğitim dersini fakülte genelinde yaygınlaştırmayı planladıklarını belirtti. Ardından, çift ana dal programlarının önemine dikkat çekerek “Fakülte içi bölümler arası 42 çap protokolümüz var. Diğer fakültelerle bölümlerimiz arasında ise 10 tane olmak üzere toplam 52 çap protokolü var. Hâlihazırda çap yapan 40 öğrencimiz var.” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Kenan Çağan, yeni döneme ilişkin iyi dileklerinin ardından konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından bölüm başkanları bölümleri hakkında bilgi verdi. Sonrasında yeni göreve başlayan akademisyenler kendini tanıttı. Program akademisyenlere ikram verilmesinin ardından son buldu.

26 Ekim 2022
842 kez görüntülendi
Öğrenci Destek Hattı