Lise Öğrencilerinden Fakültemize Ziyaret

Vezirköprü Anadolu Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Samsun Üniversitesi Canik Kampüsünü ziyaret etti. Üniversitemiz İİSBF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal YILMAZ’ın rehberliğinde, üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencilerine Canik Yerleşkesi’nde yer alan çeşitli laboratuvarların, akademik ve sosyal alanların tanıtımı gerçekleştirildi ve Samsun Üniversitesinin eğitim-öğretim olanakları hakkında bilgiler verildi. Ziyaretin ilk durağında Fakülte binasında yer alan Gençlik Merkezi’nde öğrencilere sosyal-kültürel faaliyetlerde kullanabilecekleri çeşitli aktivite imkânlarına sahip olan sosyal alanlar tanıtıldı.

Bölümlerin İstatistik, Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri gibi derslerde ortak istifade etikleri bilgisayar laboratuvarı, İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü web tasarımı eğitiminde nasıl değerlendirdiği Öğr. Gör. Dr. Özgür TONKAL tarafından anlatıldı. Ayrıca Coğrafya Bölümü’nden Arş. Gör. Aynur AYDIN “Coğrafi Bilgi Sistemleri dersi kapsamında ARCGIS paket programı ile öğrencilere veri tabanı oluşturma, sayısallaştırma ve tematik haritalar üretebilme yeteneği kazandırılmaktadır. Dünya üzerindeki sosyal, ekonomik ve çevresel sorunların çözümüne yönelik coğrafi verilerin toplanması, depolanması, işlenmesi ve mekânsal analizi ile haritalanması bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.” ifadeleri ile öğrencileri bilgilendirdi. Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü’nün Uluslararası Pazar Araştırması dersi için kullanılan laboratuvarda Arş. Gör. Hilal MEMİŞ KAMACI, uluslararası pazarlarda hedef pazar tespiti ve potansiyel müşterilerin belirlenmesi için ulusal ve uluslararası elektronik veri tabanları ve faydalı linkler aracılığıyla bölüm öğrencileriyle birlikte uygulamalı olarak çalışma imkânları olduğunu dile getirdi.

Ziyaretleri sırasında İİSBF dekanı Prof. Dr. Kenan ÇAĞAN’ın dersine konuk olan öğrenciler, Fakülte Dekanı’ndan Samsun Üniversitesi İİSBF bölümlerine yönelik kapsamlı bilgiler alırken Sosyoloji Bölümü öğrencilerinden de Samsun Üniversitesi’ni dinleme imkânı buldurlar.

Öğrencilerin ağırlandığı bir diğer laboratuvar olan Eşzamanlı Çeviri Laboratuvarı’nda, lisede dil bölümü okuyan öğrencilere İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümünü kazanmaları halinde görecekleri eğitimin kapsamı Arş. Gör. Erdem Celal GÖREN tarafından aktarıldı. İki tercümanın aynı anda çalışabildiği, ses yalıtımlı taşınabilir kabinlerin bulunduğu Eşzamanlı Çeviri Laboratuvarı’nda, müfredata uygun olarak yazılı metinden sözlü çeviri, ardıl çeviri ve eşzamanlı çeviri derslerinin yapılabildiği açıklandı ve bir simülasyon ile dil bölümü öğrencilerinin laboratuvarı deneyimlemeleri sağlandı.

İletişim Tasarımı ve Yönetim Bölümü’nün aktif olarak kullandığı Video Kurgu Odası’nı Arş. Gör. Reha Orçun UZUNSOY şu ifadelerle öğrencilere tanıttı: “Video Kurgu Odası’nın giriş kısmında yer alan bilgisayarlarda öğrencilerimiz Grafik Tasarım, Kısa Film Uygulamaları, Video Kurgu, 3 Boyutlu Animasyon Teknikleri ve Radyo ve Televizyon Haberciliği gibi derslerde öğrendiklerini uygulama imkânı buluyorlar. Ayrıca odanın içerisinde yer alan stüdyomuzda ses kayıtlarını alabiliyorlar. Stüdyo içerisindeki yeşil perde önünde çektikleri her türlü görüntülerin arka planlarına özel efektler ve istedikleri görüntüleri ekleme imkânına da sahipler.”

Üniversitemiz bünyesinde BAP desteği ile kurulan ve Psikoloji bölümünün istifadesine sunulan Psikoloji Laboratuvarı Arş. Gör. Bahar BALCI tarafından öğrencilere detaylı olarak tanıtıldı. Üç farklı bölümden oluşan laboratuvarda Gözlem Görüşme dersleri kapsamında bireysel kullanılan görüşme odaları sayesinde bölümün teorik derslerinin uygulamalı olarak desteklendiği ve psikodrama gibi etkinliklerin bu laboratuvar sayesinde uygulamalı olarak gerçekleştirilebildiği tüm ziyaretçilere aktarıldı.

Canik Kampüsü’nde teorik ve uygulamalı eğitimlerine yeni başlayan TIP Fakültesi derslikleri ve çeşitli laboratuvarları da üniversite gezisi programı dâhilinde tüm öğrencilerle birlikte ziyaret edildi.

Son olarak öğrenciler ve öğretmenleri ile birlikte üniversite tanıtımına refakat eden Prof. Dr. Mustafa Kemal YILMAZ ve bölümleri ile ilgili öğrencileri bilgilendiren Öğretim Elemanları toplu bir hatıra fotoğrafı çekindikten sonra öğrenciler Merkez Kütüphane ve Yemekhane’nin de içerisinde bulunduğu Sosyal Tesis binasını ziyaret etmek üzere uğurlandı.

 

15 Kasım 2022
810 kez görüntülendi
Öğrenci Destek Hattı