TÜBİTAK 2209-A Başvuru Sonuçları Açıklandı

Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/1. dönem bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı. Değerlendirme sonucunda Samsun Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde 12 farklı bölümden 54 farklı öğrenci projesi TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı. Böylelikle fakültemiz bünyesindeki tüm bölümler proje desteği almaya hak kazanırken bir önceki döneme göre kabul edilen proje sayısı %75 arttı.

TÜBİTAK tarafından fakültemizde desteklenen proje sayısının her geçen dönem daha da arttığına dikkat çeken İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Çağan lisans öğrencilerinin bu tarz projelerde yer almasının onların akademik gelişimine ve araştırmacı ruhuna yaptığı katkıyı vurguladı. Çağan, TÜBİTAK tarafından destek kazanan tüm öğrenci ve danışmanları kutladığını ifade etti.

tübitak tablosu iisbf
17 Kasım 2022